Mega2560 often cannot read the GPS

Mega2560 often cannot read the GPS

Postby diyboy » Mon Nov 19, 2012 2:20 pm

Hi guys.

I have a problem about my Mega2560 board connect with NEO-6M GPS.
When I using a FTDI to connect the Mega2560 board (5V power by the FTDI). The GPS is worked fine.
But when the 5V supplied by ESD, the GPS often cannot read (GPS LED flashing).
I have try the r1177, r1232 & r1240.
I modifed the config.h as bleow:

#define GPS_SERIAL 2 // should be 2 for flyduino v2. It's the serial port number on arduino MEGA
#define GPS_BAUD 57600
//#define GPS_BAUD 115200


/* GPS protocol
NMEA - Standard NMEA protocol GGA, GSA and RMC sentences are needed
UBLOX - U-Blox binary protocol, use the ublox config file (u-blox-config.ublox.txt) from the source tree
With UBLOX you don't have to use GPS_FILTERING in multiwii code !!! */

//#define NMEA
#define UBLOX

Anybody can help me to solve this problem. Thank a lot!

DIYBoy
User avatar
diyboy
 
Posts: 28
Joined: Sun Sep 30, 2012 7:12 pm

Re: Mega2560 often cannot read the GPS

Postby KaiK » Mon Nov 19, 2012 5:01 pm

Where do you connect +5V to Arduino board?
Is the GPS connected to 5V or 3V3 of Arduino?
KaiK
 
Posts: 58
Joined: Thu Jul 28, 2011 8:32 pm

Re: Mega2560 often cannot read the GPS

Postby diyboy » Mon Nov 19, 2012 5:36 pm

KaiK wrote:Where do you connect +5V to Arduino board?
Is the GPS connected to 5V or 3V3 of Arduino?


Using FTDI
PC USB---->FTDI +5V output------->Arduino +5V ------------> GPS board (with 5V to 3.3V step down)

Using battery (often cannot read the GPS with this config)
11.1V------>ESC +5V output ---------->Arduino +5V---------> GPS board (with 5V to 3.3V step down)
User avatar
diyboy
 
Posts: 28
Joined: Sun Sep 30, 2012 7:12 pm


Return to General discussions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests