MultiWii EZ-GUI

This forum is dedicated to software development related to MultiWii.
It is not the right place to submit a setup problem.
Software download

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Fri May 24, 2013 10:49 pm

linuxslate wrote:WalkOver;

Yes, the attitude indicator (artificial horizon) is backwards (vertically) in both Dashboard 2 and Dashboard 3.

I mentioned this to ezio in an email, and he wrote a bug report on github.

For casual readers Please Note:

We are not talking about the confusion some people have of left to right roll. This is a vertical (pitch) issue.

The attitude indicator in MultiWiiConf is correct. If pitching your aircraft (board) up/down, causes the correct reaction in MultiiWiiConf, you are OK to fly (in that respect).


Corrected
Thanks
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Sat May 25, 2013 2:34 am

scrat wrote:@ezio: Could you be so kind and post a link to the latest ez-gui (apk file) like is now on google play store. Thanks.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/805 ... iEZGUI.apk
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby linuxslate » Sat May 25, 2013 4:54 am

I updated from Google Play.

The artifical horizon is now correct in Dashboard 2 and 3 !!

Yay !! Thanks ezio !! :D :D :D
User avatar
linuxslate
 
Posts: 91
Joined: Mon May 13, 2013 3:55 pm

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Sun May 26, 2013 2:25 am

Hi
Today I added something very experimental. I will try to describe it here.
This feature allows to use any android map application to display a copter position. MultiWii EZ-GUI emulates Android's GPS.
This is how it works:
first make sure that you have enable MOCK location in android settings (this may be not required when android is rooted):
Image

then start EZ-GUI, connect as always and then go to "GPS". Mock location is hidden by now so to unhide it press yellow title bar.
Image

then press "Start MOCK location service". EZ-GUI disappears. You can now run any map app like Google Maps, My Tracks(https://play.google.com/store/apps/deta ... wsMSwyLDNd) or any other

and the copter's position should be displayed. Heading may not work in every app.
Image
Image

To come back to the MultiWii EZ-GUI press the icon in the notification bar. Also remember to stop the MOCK location service as soon as you come back to EZ-GUI.

Let me know if it works.
Bart
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Sun May 26, 2013 2:34 am

fryefryefrye wrote:But there still a problem when the APP start and want to get all the BOXNAME.

In Unreliable com-systme, the first attempt to get BOXNAME may be failed. But you will not try it again. So the state in DashBoard 2 will not be show. Restart the App can solve it.


From now the app should try to get BOXNAMEs until the operation is successful.
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby fryefryefrye » Sun May 26, 2013 8:44 am

ezio wrote:
Yes I know that
But when this is sent:
Code: Select all
requests = new int[] { MSP_STATUS, MSP_RAW_IMU, MSP_SERVO, MSP_MOTOR, MSP_RC, MSP_RAW_GPS, MSP_COMP_GPS, MSP_ALTITUDE, MSP_ATTITUDE, MSP_DEBUG };
sendRequestMSP(requestMSP(requests));


multiwii doesn't wait for all requests be received. It starts to send reply as soon as it receives ie. MSP_STATUS request. So the line is busy because more requests are coming and at the same time multiwii starts to respond to already received requests.


My Wireless Uart have two LEDs to indicator the sending and receiving.

With 1000ms setting in EZ-GUI and 9600bps, I can see clearly sending LED flash about 0.1s then receiving LED flash about 0.4s in 1s.cycle.

And every 10s, there is a short receiving LED ON about 0.2s. It should be the request for battery volts and something.

So I’m thinking they are ask/answer in groups.

There is a 200bytes buffer to cache all the data coming from Uart but not send out over air. If you are right, the buffer is taking a important role while the communication.

But buffer on the Wireless Uart may be not big enough to caching all the bytes multiwii send out.

Maybe I need Oscilloscope to see what happened on the line. But this equipment I can not get easily.
fryefryefrye
 
Posts: 57
Joined: Thu Apr 11, 2013 7:19 am

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby fryefryefrye » Sun May 26, 2013 8:55 am

ezio wrote:Hi
Today I added something very experimental. I will try to describe it here.
This feature allows to use any android map application to display a copter position. MultiWii EZ-GUI emulates Android's GPS.

copter's position should be displayed. Heading may not work in every app.

Let me know if it works.


My only Android develop experience is creat a TCP/IP connection and get a position from a server, then set it to Mock location. Haha. With this experience, I still can not make your source code working in my computer. :-(

Good to hear you are also use the Mock location to show MultiWii track in all kind of map software.

I have question, is the “following me” working while Mock location was set to android location service?

For heading , if the gps_speed = 0, the google map will use the head from phone-mag instead of the gps-heading.

Which heading you inject into android location service? Heading from mag? Or haeding from GPS?

I will try yours new function when I have time.
fryefryefrye
 
Posts: 57
Joined: Thu Apr 11, 2013 7:19 am

Re: MultiWii EZ-GUI -- Problem with Alt Correction

Postby Steve_In_Brussels » Mon May 27, 2013 6:02 pm

I wondered if anybody else was getting this and what to do about it. I am running MW 2.1. EZ-GUI is truly great - well worth the Dashboard 3 too!!!

However, when I go into config and tick the "alt correction" box ("alt set to zero when arming"). First the alt stays at zero, lift off -- two metres, three metres happy happy. Then I start to get horrid wrong values, 4500 metres, minus 196 metres. When I look at dashboard 1, the alt is all over the place. Other parameters seem sensible.

Without all correct, I have nice steady altitudes, even if they are offset with respect to the ground.

Thoughts, comments or is this an odd bug (I have the latest version)? Nobody else seems to have the problem.
Steve_In_Brussels
 
Posts: 11
Joined: Fri May 18, 2012 12:36 pm
Location: Brussels

Re: MultiWii EZ-GUI -- Problem with Alt Correction

Postby ezio » Mon May 27, 2013 11:11 pm

Steve_In_Brussels wrote:I wondered if anybody else was getting this and what to do about it. I am running MW 2.1. EZ-GUI is truly great - well worth the Dashboard 3 too!!!

However, when I go into config and tick the "alt correction" box ("alt set to zero when arming"). First the alt stays at zero, lift off -- two metres, three metres happy happy. Then I start to get horrid wrong values, 4500 metres, minus 196 metres. When I look at dashboard 1, the alt is all over the place. Other parameters seem sensible.

Without all correct, I have nice steady altitudes, even if they are offset with respect to the ground.

Thoughts, comments or is this an odd bug (I have the latest version)? Nobody else seems to have the problem.


I will check it.
Btw this function was created for the old MultiWii versions. In MW 2.2 there is no need to use it anymore.
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI-- Problem with Alt Correction

Postby Steve_In_Brussels » Tue May 28, 2013 9:20 am

Thanks Ezio. I tried on two Android devices just to be sure, the problem was the same on both.
GREAT WORK -- I am amazed just how useful and easy your APP is.
The only unusual (?) thing I am doing is using an APC220 module on the Quad to an "APC220 to Bluetooth bridge" that retransmits to the Android devices. All data apart from the adjusted altitude seems perfect.
Steve_In_Brussels
 
Posts: 11
Joined: Fri May 18, 2012 12:36 pm
Location: Brussels

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby blackbird904 » Sat Jun 01, 2013 2:42 am

hi, i'm wondering if the Ez-Gui could work with my octocopter. this is interesting. my flight control board is multiwii pro 2.0. and I don't know how to set up the application. would you help me solving my problem, please? much appreciated... Thank you.
blackbird904
 
Posts: 1
Joined: Sat Jun 01, 2013 2:37 am

Re: MultiWii EZ-GUI -- Problem with Alt Correction

Postby ezio » Thu Jun 06, 2013 2:02 am

Steve_In_Brussels wrote:I wondered if anybody else was getting this and what to do about it. I am running MW 2.1. EZ-GUI is truly great - well worth the Dashboard 3 too!!!

However, when I go into config and tick the "alt correction" box ("alt set to zero when arming"). First the alt stays at zero, lift off -- two metres, three metres happy happy. Then I start to get horrid wrong values, 4500 metres, minus 196 metres. When I look at dashboard 1, the alt is all over the place. Other parameters seem sensible.

Without all correct, I have nice steady altitudes, even if they are offset with respect to the ground.

Thoughts, comments or is this an odd bug (I have the latest version)? Nobody else seems to have the problem.


I have looked through the code and maybe I found a potential bug causing this. I'm not sure. You have to test it. I'm going to release new version soon.

Bart
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Thu Jun 06, 2013 2:05 am

blackbird904 wrote:hi, i'm wondering if the Ez-Gui could work with my octocopter. this is interesting. my flight control board is multiwii pro 2.0. and I don't know how to set up the application. would you help me solving my problem, please? much appreciated... Thank you.


Hi.
If you use MultiWii version newer then 2.0 Ez-Gui should work just fine. You need to set up and connect your bluetooth module and you are ready to go. Only think you have to set up in the app is bluetooth MAC address in "Config".

Bart
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby mahowik » Thu Jun 06, 2013 6:35 am

Hi Bart!

First of all many many thanks for your great android app for multiwii !!!

It works amazing on my ASUS prime tab! I also have second one. It's Hyundai A7HD without BT. And I can't to download app from market (Google Play) accordingly. But I'm going to try to use it with 3DR modem. Will it work witout BT at all? I tried apk from this post viewtopic.php?f=8&t=2034&start=590#p36604 and have no success to connect just via 3DR. App tries to start both Serial FTDI and BT and then after pressing Connect no success.

Anyway it will be usefull for others and I would like to ask where it's possible to download latest apk file if possible and then get new upgrades? Could you make a constant share of apk where latest app will be always available?

Thanks in advance.
Alex
mahowik
 
Posts: 331
Joined: Sun Apr 10, 2011 6:26 pm

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Fri Jun 07, 2013 12:58 am

User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Mon Jun 10, 2013 12:54 am

I started to think about new Dashboard. I want to display only the most needed information.
right now I have something like this:
device-2013-06-10-014306.png

It is just a sketch. Maybe you have some ideas. What to display and how to display it.
Looking forward to propositions.

Bart
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Fri Jun 14, 2013 1:13 am

ezio wrote:I started to think about new Dashboard. I want to display only the most needed information.
right now I have something like this:
device-2013-06-10-014306.png

It is just a sketch. Maybe you have some ideas. What to display and how to display it.
Looking forward to propositions.

Bart


Thanks for a lot of propositions, lol
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Fri Jun 14, 2013 1:30 am

fryefryefrye wrote:
ezio wrote:
Yes I know that
But when this is sent:
Code: Select all
requests = new int[] { MSP_STATUS, MSP_RAW_IMU, MSP_SERVO, MSP_MOTOR, MSP_RC, MSP_RAW_GPS, MSP_COMP_GPS, MSP_ALTITUDE, MSP_ATTITUDE, MSP_DEBUG };
sendRequestMSP(requestMSP(requests));


multiwii doesn't wait for all requests be received. It starts to send reply as soon as it receives ie. MSP_STATUS request. So the line is busy because more requests are coming and at the same time multiwii starts to respond to already received requests.


My Wireless Uart have two LEDs to indicator the sending and receiving.

With 1000ms setting in EZ-GUI and 9600bps, I can see clearly sending LED flash about 0.1s then receiving LED flash about 0.4s in 1s.cycle.

And every 10s, there is a short receiving LED ON about 0.2s. It should be the request for battery volts and something.

So I’m thinking they are ask/answer in groups.

There is a 200bytes buffer to cache all the data coming from Uart but not send out over air. If you are right, the buffer is taking a important role while the communication.

But buffer on the Wireless Uart may be not big enough to caching all the bytes multiwii send out.

Maybe I need Oscilloscope to see what happened on the line. But this equipment I can not get easily.


Hi
I optimized communication a little bit. It is still not perfect but it should be much better right now.
I have tested it at the baud rate = 2400 and works ok with refresh rate = 500

to use it you have to activate "New Request Method" in config.

Bart
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Fri Jun 21, 2013 2:08 am

Not much is going on here so I just want to show you what will be new in next update.
Image
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby flyrobot » Fri Jun 21, 2013 9:58 am

Hi Ezio,

This is what im waiting for. Way point on MWI. I hope it also has not only way point (gps coordinate) but with : altitude distance (baro), facing to which direction (compass) and how long it stay, for each way point. Its like mikrokopter (MK) does.

Thanks,

John
flyrobot
 
Posts: 73
Joined: Thu Apr 05, 2012 3:59 pm

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby brm » Fri Jun 21, 2013 12:18 pm

ezio wrote:Not much is going on here so I just want to show you what will be new in next update.
Image

hi bart,
this is going to be needed soon!
will test your way point editor.
the but is ... i am using tc's flightcontroller.
may take a while until i can process waypoints on my end.
nedd also a few enhancements for naze32.

best rob
brm
 
Posts: 287
Joined: Mon Jun 25, 2012 12:00 pm

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Sat Jun 22, 2013 9:29 pm

flyrobot wrote:Hi Ezio,

This is what im waiting for. Way point on MWI. I hope it also has not only way point (gps coordinate) but with : altitude distance (baro), facing to which direction (compass) and how long it stay, for each way point. Its like mikrokopter (MK) does.

Thanks,

John

Yes it has also voice and gesture control.... Lol:twisted:
Let's be a realistic. While multiwii doesn't have build in waypoint navigation the only think I can do it is moving the position hold.
For more we need to wait ...

Bart
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby -ralf- » Sat Jun 22, 2013 10:32 pm

And connect via Bluetooth ???
-ralf-
 
Posts: 215
Joined: Mon Dec 03, 2012 7:08 pm

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby weisseruebe » Tue Jun 25, 2013 12:09 am

Hi,

some people are writing about using EZGui with another baudrate than 115200. But even after reading through many pages of this thread, I can't figure out how to change the baudrate of EZGui.
I'd like to connect a BT-APC220-Bridge which is running at 19200bps.
weisseruebe
 
Posts: 15
Joined: Fri Oct 12, 2012 1:13 am

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Tue Jun 25, 2013 12:44 am

weisseruebe wrote:Hi,

some people are writing about using EZGui with another baudrate than 115200. But even after reading through many pages of this thread, I can't figure out how to change the baudrate of EZGui.
I'd like to connect a BT-APC220-Bridge which is running at 19200bps.


changing baud rate is only possible when you are using USB (FTDI or other). For a Bluetooth the speed doesn't matter. When using Bluetooth you have to set the baudrate in the BT module.

Bart
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Sat Jun 29, 2013 1:35 am

What do you think about the new map which I added recently?
has anyone tested it?

Bart
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Sat Jun 29, 2013 7:47 pm

No one?
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby -ralf- » Sat Jun 29, 2013 8:43 pm

ezio wrote:No one?

Hi Bart,

I'm using your app to config my copter via bluetooth. Due to the limited
range I see no sense in your new map. Data from the copter will not receive
my mobile (5 to 7 meters).

And MWii doesn't support waypoints yet.

I'll test it when EOSBandi is ready with waypoints and there is a way to transmit
the GPS-Data over more then a few meters.

But it looks great ;)
-ralf-
 
Posts: 215
Joined: Mon Dec 03, 2012 7:08 pm

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby felixrising » Sun Jun 30, 2013 12:36 am

Hi Bart,

It looks good! Have you tested it with EOSBandi's WP stuff in r1448 / r1449? I haven't currently got a build with those changes in it, but do have a UHF Telemetry set that I've been meaning to put into action... thinking: Android Ph <-> BT <-> UHF 3DR Telemetry <-> Quad.

I notice that the (o) home in on me button (top right hand side) doesn't home unless there is a GPS lock. Is this home location the phone's location or the MW craft? Any chance of using the phone location service to give a ball park figure first, and then lock to GPS location? I ask because it's stuck in the South Atlantic Ocean whilst waiting for a lock.

EDIT: I've just looked back over the last few posts from you, including the redesigned GPS screen. I like the clean layout, but I think there are lots of useful informating being done away with. Can we keep the old screen and have option to use this one.. or maybe move the old screen to the second MW Settings tab or have a button to drill down to the old screen or something?

Two more things, can you add pAlarm (mAH consumed alarm threshold) to Dashboard 1 or to an appropriate screen under MW Settings tab? The other small request is would it be possible to add a "Link Pitch/Roll" to PID screen?

Love your work, hands down most useful app on the phone when a mw/baseflight/harakiri is in the air.
felixrising
 
Posts: 244
Joined: Sat Mar 23, 2013 12:34 am
Location: Australia

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby NikTheGreek » Sun Jun 30, 2013 1:54 pm

Hi.
Could someone please tell me the minimum requirements of a device to run EZ_GUI ?
Thank you in advance
User avatar
NikTheGreek
 
Posts: 348
Joined: Thu Dec 08, 2011 4:17 pm
Location: Greece

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Sun Jun 30, 2013 5:36 pm

NikTheGreek wrote:Hi.
Could someone please tell me the minimum requirements of a device to run EZ_GUI ?
Thank you in advance

Android 2.2 and up.
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby Tvixen » Sun Jun 30, 2013 9:52 pm

Hi Bart,

Just installed your app, and wooow it's great.
Keep up the good work, i'm sure i'll use this for many years. (and certainly gives a donation to you)



Again ... Thanks for this great app :D


Tvixen Tune/Denmark

PS. If i buy your app on my HTC, will it then be possible to use this in my Samsung galaxy S3 with a larger screen ? (im using the HTC as a phone and the Samsung as a wireless device with a larger screen) Or do I have to buy it twice ?
Tvixen
 
Posts: 18
Joined: Sun Jun 02, 2013 7:10 pm
Location: Tune - Denmark

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby linuxslate » Tue Jul 02, 2013 2:40 pm

ezio;

New waypoint stuff looks pretty cool.

We've been getting the summer rains here, so I am pretty much grounded, but if the weather situation allows, I'll be able to test before next weekend.

Even though Position hold and RTH are working pretty well on my Quad, I did not have the guts to set the transmitter down, and trust it to do stuff by itself, but now I am getting there, so I am at a good point to be a tester for this.

I'd be nice if there was a flight plan mode, where we could set waypoints with out the device having GPS lock, or being connected to the aircraft. Even if I un-check "Move Map", it won't let me manually just scroll to any place on the map.

Oh, and it would be nice if we could save multiple flight plans (i.e. sets of waypoints), and I want to..... and I want .... and .... Oh, sorry, I'm being a typical (l)user.
User avatar
linuxslate
 
Posts: 91
Joined: Mon May 13, 2013 3:55 pm

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Tue Jul 02, 2013 4:11 pm

Tvixen wrote:Hi Bart,

Just installed your app, and wooow it's great.
Keep up the good work, i'm sure i'll use this for many years. (and certainly gives a donation to you)



Again ... Thanks for this great app :D


Tvixen Tune/Denmark

PS. If i buy your app on my HTC, will it then be possible to use this in my Samsung galaxy S3 with a larger screen ? (im using the HTC as a phone and the Samsung as a wireless device with a larger screen) Or do I have to buy it twice ?

If you are using the same Google account on two devices it will work when you buy it only onece.
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Tue Jul 02, 2013 4:14 pm

linuxslate wrote:ezio;

New waypoint stuff looks pretty cool.

We've been getting the summer rains here, so I am pretty much grounded, but if the weather situation allows, I'll be able to test before next weekend.

Even though Position hold and RTH are working pretty well on my Quad, I did not have the guts to set the transmitter down, and trust it to do stuff by itself, but now I am getting there, so I am at a good point to be a tester for this.

I'd be nice if there was a flight plan mode, where we could set waypoints with out the device having GPS lock, or being connected to the aircraft. Even if I un-check "Move Map", it won't let me manually just scroll to any place on the map.

Oh, and it would be nice if we could save multiple flight plans (i.e. sets of waypoints), and I want to..... and I want .... and .... Oh, sorry, I'm being a typical (l)user.

When waypoint navigation be supported by multiwii I will add more options. Right now I can only use what is available in version 2.2.
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Wed Jul 03, 2013 9:50 pm

can anybody check if home position/hold position is displayed correctly on the map ? Mine stops work and I have no idea why.
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby PatrikE » Fri Jul 12, 2013 8:46 pm

Hi
Played around a little with a APM2 and Droidplanner.
Found this and had to test.
https://github.com/arthurbenemann/droidplanner/wiki/How-to-connect
Works like a thrill.
Just plug 3Dr in the Tab and connect.
Would it be possible to implement in MultiWii EZ-GUI?
PatrikE
 
Posts: 1950
Joined: Tue Apr 12, 2011 6:35 pm
Location: Sweden

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby copterrichie » Fri Jul 12, 2013 8:52 pm

Like this? ha!! :mrgreen:

copterrichie
 
Posts: 2261
Joined: Sat Feb 19, 2011 8:30 pm

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby realpastaman » Fri Jul 12, 2013 11:37 pm

Hi I am running MultiWii 2.2 on an AIOP V2 flight controller - Im using this BT module.

http://www.unmannedtechshop.co.uk/bluetooth-module.html

Everything works fine when i use a PC and connect to the Gui.

When I try to use EZ-GUI on my Samsung Galaxy S3 I can pair the BT OK but keep getting a serial error on EZ-GUI.

Has anyone else got this working on an S3 and could help me?
realpastaman
 
Posts: 93
Joined: Thu Jan 12, 2012 1:10 am

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Sat Jul 13, 2013 1:05 am

PatrikE wrote:Hi
Played around a little with a APM2 and Droidplanner.
Found this and had to test.
https://github.com/arthurbenemann/droidplanner/wiki/How-to-connect
Works like a thrill.
Just plug 3Dr in the Tab and connect.
Would it be possible to implement in MultiWii EZ-GUI?


As I know (but never tested it) EZ-GUI works with 3Dr radio out of the box. you have to just switch to serial port in the config.

Bart
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby copterrichie » Sat Jul 13, 2013 2:40 am

Should be FAIRLY easy. ;)

usb-serial-for-android: http://code.google.com/p/usb-serial-for-android/
copterrichie
 
Posts: 2261
Joined: Sat Feb 19, 2011 8:30 pm

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Sat Jul 13, 2013 11:51 pm

copterrichie wrote:Should be FAIRLY easy. ;)

usb-serial-for-android: http://code.google.com/p/usb-serial-for-android/


it has been done long time ago
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby copterrichie » Sat Jul 13, 2013 11:53 pm

ezio wrote:
it has been done long time ago


With Processing? Ha, I don't think so. ;)
copterrichie
 
Posts: 2261
Joined: Sat Feb 19, 2011 8:30 pm

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Sat Jul 13, 2013 11:56 pm

copterrichie wrote:
ezio wrote:
it has been done long time ago


With Processing? Ha, I don't think so. ;)

I thought that you was talking about my app
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ssatorugm » Sun Jul 14, 2013 3:06 pm

It seems it is working fine in current build. (including the one updated during I am flying today.) I am getting familiar with new icons. New map is very good with movemap and better layout.

I cannot reconnect BT once it lose connection. It started around the time EZ GUI started to report communication data loss. Once disconnected, BT gets into strange state and I cannot reconnect until rebooting Android. I am not sure what is the cause because I also upgraded my Galaxy Nexus to 4.2.2 around the same time.

New Waypoint map looks interesting but not fully tried yet, BT range is too short to try.

Thanks!

Satoru

ezio wrote:can anybody check if home position/hold position is displayed correctly on the map ? Mine stops work and I have no idea why.
ssatorugm
 
Posts: 7
Joined: Thu Aug 23, 2012 1:05 am

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby Leon11t » Mon Jul 15, 2013 5:07 pm

Hi Ezio. Your last language update "broke" russian and ukrainian language. Translation from Crowdin fot thi two language is a "literal". Som text not fit in tu the butons... Could you turn old translation in github. I fix not transleted words by hends.
User avatar
Leon11t
 
Posts: 38
Joined: Thu Sep 27, 2012 12:24 pm

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby Nickman1200 » Mon Jul 15, 2013 7:50 pm

Hi Ezio,

Love your program and will register to show my support soon.
One thing i wanted to ask is if you are planning on adding more features (settings) from multiwiiconf.

Maybe after mw 2.3 is released ?

Examples:
pAlarm
mintrottle
vbatscale (and warning1, 2, crtitcal)
mag decl
and the new servo setting.
Nickman1200
 
Posts: 36
Joined: Sat Jul 06, 2013 10:31 am

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Tue Jul 16, 2013 12:07 am

Leon11t wrote:Hi Ezio. Your last language update "broke" russian and ukrainian language. Translation from Crowdin fot thi two language is a "literal". Som text not fit in tu the butons... Could you turn old translation in github. I fix not transleted words by hends.


Yes you are right. Sorry for that.
Should be OK right now. Also I updated the translation for those languages on Crodwin. If you want to add something please do it there.
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Tue Jul 16, 2013 12:10 am

Nickman1200 wrote:Hi Ezio,

Love your program and will register to show my support soon.
One thing i wanted to ask is if you are planning on adding more features (settings) from multiwiiconf.

Maybe after mw 2.3 is released ?

Examples:
pAlarm
mintrottle
vbatscale (and warning1, 2, crtitcal)
mag decl
and the new servo setting.


A lot of the functionality is already implemented but hidden. Some time ago I wanted to stay up to date with dev versions but the things are changing to fast there. So now new functionality will be added after 2.3 release.
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Tue Jul 16, 2013 12:11 am

Development is on hold until September 2nd. I go for a long vacation :)

Fly safe.

Bart
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

PreviousNext

Return to Software development

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron