Page 29 of 29

Re: MultiWii EZ-GUI

PostPosted: Tue Mar 01, 2016 9:54 am
by Leo
With the latest GUI I can't edit my Waypoints without having to connect to the FC first. Is this on purpose or am I doing something wrong?

When I enter "1" for auto landing in the Waypoint "RTH" it reverts back to "0". Error in the GUI?

PostPosted: Tue Mar 01, 2016 11:19 pm
by HFMan
Agreed... I used to set up my missions without connecting to the FC. Now I can't do anything... It won't let me do anything until I am connected.

PostPosted: Wed Mar 02, 2016 8:32 am
by ezio
I will try to find a solution to make everybody happy. As for now press ez-gui logo more than 16 times.

MultiWii EZ-GUI

PostPosted: Wed Mar 02, 2016 8:35 am
by ezio
Leo wrote:With the latest GUI I can't edit my Waypoints without having to connect to the FC first. Is this on purpose or am I doing something wrong?

When I enter "1" for auto landing in the Waypoint "RTH" it reverts back to "0". Error in the GUI?

There shouldn't be a error in gui. Others used this with success. I will check it asap and let you know. (Just to be sure, do you use MultiWii ?)

Re: MultiWii EZ-GUI

PostPosted: Wed Mar 02, 2016 8:41 am
by Leo
Yes, MultiWii 2.4

Re: MultiWii EZ-GUI

PostPosted: Wed Mar 02, 2016 10:46 pm
by GUSHELFER
first of all, congratulate !!! seeing that the new update has Spanish language !! thank you very much for it.
Now the query: it would be possible to prioritize the voices of changes in flight mode before the voices of ¨ " altitude , battery, etc " and q these come in last place in the sequence, and, I think more important is the flight mode in the q we are . from already thank you, good flights

MultiWii EZ-GUI

PostPosted: Thu Mar 03, 2016 3:27 am
by ezio
GUSHELFER wrote:first of all, congratulate !!! seeing that the new update has Spanish language !! thank you very much for it.
Now the query: it would be possible to prioritize the voices of changes in flight mode before the voices of ¨ " altitude , battery, etc " and q these come in last place in the sequence, and, I think more important is the flight mode in the q we are . from already thank you, good flights

Should be better in version 3.83

MultiWii EZ-GUI

PostPosted: Thu Mar 03, 2016 3:27 am
by ezio
ezio wrote:
Leo wrote:With the latest GUI I can't edit my Waypoints without having to connect to the FC first. Is this on purpose or am I doing something wrong?

When I enter "1" for auto landing in the Waypoint "RTH" it reverts back to "0". Error in the GUI?

There shouldn't be a error in gui. Others used this with success. I will check it asap and let you know. (Just to be sure, do you use MultiWii ?)

Fixed in 3.83

Re: MultiWii EZ-GUI

PostPosted: Thu Mar 03, 2016 5:50 pm
by HFMan
ezio wrote:I will try to find a solution to make everybody happy. As for now press ez-gui logo more than 16 times.


You're doing a great job... Don't get us wrong. So I can get into the app now, but of course the mission planner button is not visible. Any way to open the planner so we can create and save new missions?

Re: MultiWii EZ-GUI

PostPosted: Sat Mar 05, 2016 8:52 am
by Leo
ezio wrote:
ezio wrote:
Leo wrote:With the latest GUI I can't edit my Waypoints without having to connect to the FC first. Is this on purpose or am I doing something wrong?

When I enter "1" for auto landing in the Waypoint "RTH" it reverts back to "0". Error in the GUI?

There shouldn't be a error in gui. Others used this with success. I will check it asap and let you know. (Just to be sure, do you use MultiWii ?)

Fixed in 3.83


Looks good now :)

PostPosted: Tue Mar 08, 2016 8:04 am
by HFMan
Agreed! Thanks for the fix!

Re: MultiWii EZ-GUI

PostPosted: Sat Mar 12, 2016 2:45 am
by GUSHELFER
I did not find much information about it , but you've seen the new CONECCION bluetooth new "dragon link v3 advance" ??? communication will be possible between this , MultiWii , and ez -gui ??? thanks

Re: MultiWii EZ-GUI

PostPosted: Fri Mar 18, 2016 12:46 am
by mahomedia
Hi ezio, I've bought unlocker and am using Ez-Gui for long time.
I've build a quadcopter which works with 6s battery. Obviosly I need to monitor 25.2 volts and set alarms to 22 volts but in the Ez-Gui I'm unable to set voltage alarm level over 20.0.
If I set values in to multiwii hardcoded when uploading firmware it's ok but if I try to change it via gui it's not possible.
Can you please fix this issue quickly?

(Same problem exists in the Multiwii GUI by the way.)

MultiWii EZ-GUI

PostPosted: Sun Mar 20, 2016 11:21 pm
by ezio
mahomedia wrote:Hi ezio, I've bought unlocker and am using Ez-Gui for long time.
I've build a quadcopter which works with 6s battery. Obviosly I need to monitor 25.2 volts and set alarms to 22 volts but in the Ez-Gui I'm unable to set voltage alarm level over 20.0.
If I set values in to multiwii hardcoded when uploading firmware it's ok but if I try to change it via gui it's not possible.
Can you please fix this issue quickly?

(Same problem exists in the Multiwii GUI by the way.)

Most probably this is a limitation of the firmware. Maximum value that you can send is via protocol is 25V, but firmware may limit this to 20.

MultiWii EZ-GUI

PostPosted: Sun Mar 20, 2016 11:24 pm
by ezio
GUSHELFER wrote:I did not find much information about it , but you've seen the new CONECCION bluetooth new "dragon link v3 advance" ??? communication will be possible between this , MultiWii , and ez -gui ??? thanks

EZ-GUI need a transparent way to send data. So if this comply with this requirement it should work.

Re: MultiWii EZ-GUI

PostPosted: Fri May 06, 2016 10:02 pm
by copterrichie
Ezio,

I have a special request if possible and if you want to incorporate it into the Ground-station, I have a number of USB joysticks and wonder if it would be too much trouble for you to add support for them to use with a 3DR or WiFi setup? The one shown below works with Windows, Mac and Linux. I have loaded your firmware onto an Android TV Box having four USB ports. The Android TV Box sees the joystick as a mouse when plugged in. I will provide you with any feedback and beta testing possible if you should decide to take on this project.

Thanks in advance.

Richard

Image

DSC02965.JPG

Re: MultiWii EZ-GUI

PostPosted: Sat May 07, 2016 2:54 pm
by copterrichie
P.S. I would be willing to purchase an unlock key for this feature. :)

Re: MultiWii EZ-GUI

PostPosted: Mon May 09, 2016 8:15 am
by xavisu
I have a OnePlus 2 , with this ROM: http://forum.xda-developers.com/oneplus-2/orig-development/rom-exodus-android-6-oneplus2-t3333929
I bought unlocker , but it does not work , does not find anything to connect usb. Officially rom if I was going perfectly .

MultiWii EZ-GUI

PostPosted: Tue May 10, 2016 4:17 pm
by ezio
copterrichie wrote:Ezio,

I have a special request if possible and if you want to incorporate it into the Ground-station, I have a number of USB joysticks and wonder if it would be too much trouble for you to add support for them to use with a 3DR or WiFi setup? The one shown below works with Windows, Mac and Linux. I have loaded your firmware onto an Android TV Box having four USB ports. The Android TV Box sees the joystick as a mouse when plugged in. I will provide you with any feedback and beta testing possible if you should decide to take on this project.

Thanks in advance.

Richard

Image

DSC02965.JPG

http://ez-gui.com/manual/controlling-a- ... he-ez-gui/

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

MultiWii EZ-GUI

PostPosted: Tue May 10, 2016 4:18 pm
by ezio
xavisu wrote:I have a OnePlus 2 , with this ROM: http://forum.xda-developers.com/oneplus-2/orig-development/rom-exodus-android-6-oneplus2-t3333929
I bought unlocker , but it does not work , does not find anything to connect usb. Officially rom if I was going perfectly .

Have you selected USB in ez-GUI settings?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Re: MultiWii EZ-GUI

PostPosted: Tue May 10, 2016 5:14 pm
by copterrichie
ezio wrote:http://ez-gui.com/manual/controlling-a- ... he-ez-gui/

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk



Thank you.

Re: MultiWii EZ-GUI

PostPosted: Tue May 10, 2016 8:44 pm
by carlonb
@ ezio,
Thanks for this great job, I knew it a year ago and I use it.
Now a question: Why in these last versions it's not possible navigate into app pages if no connection with the copter. I preferred the previous versions where was possible...it's a fun to see all the pages also without connection with copter.
Thanks
By
Carlo

Re: MultiWii EZ-GUI

PostPosted: Thu May 12, 2016 10:23 pm
by alll
Hi,

Is there a reference of the min. and max. value ranges for all the gui and mutltiww-source variables + their mappings?

eg.:
gui : pid.1.p [0..20] mapped to c++-source conf.pid[ROLL].P8 [0..?]
...

many thanks
manu


<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE properties SYSTEM "http://java.sun.com/dtd/properties.dtd">
<properties>
<comment>Thu Mar 14 11:23:53 CET 2013</comment>
<entry key="power.trigger">0</entry>
<entry key="pid.3.d">24.0</entry>
<entry key="pid.2.i">0.045</entry>
<entry key="pid.1.p">3.3</entry>
<entry key="rc.yaw.rate">0.0</entry>
<entry key="pid.2.d">0.0</entry>
<entry key="pid.9.p">0.0</entry>
<entry key="pid.1.i">0.03</entry>
<entry key="pid.0.p">3.3</entry>
<entry key="pid.1.d">23.0</entry>
<entry key="pid.9.i">0.0</entry>
<entry key="pid.8.p">4.0</entry>
<entry key="pid.0.i">0.03</entry>
<entry key="pid.9.d">0.0</entry>
<entry key="pid.0.d">23.0</entry>
<entry key="pid.8.i">0.25</entry>
<entry key="pid.7.p">9.0</entry>
<entry key="pid.8.d">100.0</entry>
<entry key="rc.rate">0.9</entry>
<entry key="rc.throttle.mid">0.5</entry>
<entry key="rc.rollpitch.rate">0.0</entry>
<entry key="pid.7.i">0.01</entry>
<entry key="pid.6.p">1.4</entry>
<entry key="pid.7.d">100.0</entry>
<entry key="pid.6.i">0.2</entry>
<entry key="rc.expo">0.65</entry>
<entry key="pid.5.p">2.0</entry>
<entry key="pid.6.d">0.08</entry>
<entry key="pid.5.i">0.08</entry>
<entry key="rc.throttle.rate">0.0</entry>
<entry key="pid.4.p">0.11</entry>
<entry key="pid.5.d">0.045</entry>
<entry key="pid.4.i">0.0</entry>
<entry key="pid.3.p">6.4</entry>
<entry key="pid.4.d">0.0</entry>
<entry key="pid.3.i">0.025</entry>
<entry key="rc.throttle.expo">0.0</entry>
<entry key="pid.2.p">6.8</entry>
</properties>

MultiWii EZ-GUI

PostPosted: Sun May 15, 2016 4:53 pm
by ezio
alll wrote:Hi,

Is there a reference of the min. and max. value ranges for all the gui and mutltiww-source variables + their mappings?

eg.:
gui : pid.1.p [0..20] mapped to c++-source conf.pid[ROLL].P8 [0..?]
...

many thanks
manu


<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE properties SYSTEM "http://java.sun.com/dtd/properties.dtd">
<properties>
<comment>Thu Mar 14 11:23:53 CET 2013</comment>
<entry key="power.trigger">0</entry>
<entry key="pid.3.d">24.0</entry>
<entry key="pid.2.i">0.045</entry>
<entry key="pid.1.p">3.3</entry>
<entry key="rc.yaw.rate">0.0</entry>
<entry key="pid.2.d">0.0</entry>
<entry key="pid.9.p">0.0</entry>
<entry key="pid.1.i">0.03</entry>
<entry key="pid.0.p">3.3</entry>
<entry key="pid.1.d">23.0</entry>
<entry key="pid.9.i">0.0</entry>
<entry key="pid.8.p">4.0</entry>
<entry key="pid.0.i">0.03</entry>
<entry key="pid.9.d">0.0</entry>
<entry key="pid.0.d">23.0</entry>
<entry key="pid.8.i">0.25</entry>
<entry key="pid.7.p">9.0</entry>
<entry key="pid.8.d">100.0</entry>
<entry key="rc.rate">0.9</entry>
<entry key="rc.throttle.mid">0.5</entry>
<entry key="rc.rollpitch.rate">0.0</entry>
<entry key="pid.7.i">0.01</entry>
<entry key="pid.6.p">1.4</entry>
<entry key="pid.7.d">100.0</entry>
<entry key="pid.6.i">0.2</entry>
<entry key="rc.expo">0.65</entry>
<entry key="pid.5.p">2.0</entry>
<entry key="pid.6.d">0.08</entry>
<entry key="pid.5.i">0.08</entry>
<entry key="rc.throttle.rate">0.0</entry>
<entry key="pid.4.p">0.11</entry>
<entry key="pid.5.d">0.045</entry>
<entry key="pid.4.i">0.0</entry>
<entry key="pid.3.p">6.4</entry>
<entry key="pid.4.d">0.0</entry>
<entry key="pid.3.i">0.025</entry>
<entry key="rc.throttle.expo">0.0</entry>
<entry key="pid.2.p">6.8</entry>
</properties>

Max and min values are based on multiwii configurator. Each value is a byte so it is from 0 to 255 and as I remember correctly they are divided by 10 and 100 before displaying

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

MultiWii EZ-GUI

PostPosted: Sun May 15, 2016 4:58 pm
by ezio
carlonb wrote:@ ezio,
Thanks for this great job, I knew it a year ago and I use it.
Now a question: Why in these last versions it's not possible navigate into app pages if no connection with the copter. I preferred the previous versions where was possible...it's a fun to see all the pages also without connection with copter.
Thanks
By
Carlo

Because I got to many emails asking why buttons disappear after connection and "I paid for the app but mission planner is not available" etc.
I've sent you a PM.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Re: MultiWii EZ-GUI

PostPosted: Thu May 19, 2016 10:05 am
by NNagib
@ezio, I have a problem w tablet Sony z4, which doesn't see BT module (cheap one from banggood) on copter (some other android devices work well). Yet, I would like to use tablet screen to draw the missions, but mission planner button is missing (app is unlocked). So, can I use mission planner "offline"? Can I connect tablet w FC (drofly v3) via usb (which cable)?
Thank you!

EDIT: I have tried USB OTG cable (with and without battery power to the FC) and EZ GUI could't connect to the flight controller.

Re: MultiWii EZ-GUI

PostPosted: Sun May 29, 2016 12:03 pm
by xavisu
ezio wrote:
xavisu wrote:I have a OnePlus 2 , with this ROM: http://forum.xda-developers.com/oneplus-2/orig-development/rom-exodus-android-6-oneplus2-t3333929
I bought unlocker , but it does not work , does not find anything to connect usb. Officially rom if I was going perfectly .

Have you selected USB in ez-GUI settings?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk


Yes, but it does not work , i tried driver 0 and driver 1. I have android One Plus Two 6.0.1

Image

please, you can recommend me bluetooth module??

Display debug array?

PostPosted: Sat Jul 30, 2016 11:48 am
by asti
Hello,

EZ-GUI is awesome!
However, I need to see the values of the debug array (debug[0], debug[1], debug[2], debug[3]). These are displayed in MultiWiiConf and WinGUI in the graph, but not in EZ-GUI.
Would be awesome if I could see them in EZ-GUI as well, displayed as graph and the number. Maybe you could provide an option for this.

Re: MultiWii EZ-GUI

PostPosted: Wed Sep 14, 2016 11:06 am
by Hydroculture
Hi Ezio!

Thank you for better betaflight support.
Seems to work for me on a motolab tempest.

Two things...

Looptime is greyed out,
Modes tab shows a tab called "error"

Changing settings and checking via "diff" showed no problems.

Thank you

best
Holger

Re: MultiWii EZ-GUI

PostPosted: Fri Dec 16, 2016 3:32 pm
by TheGuv
Hello.

New user to EZ-GUI and working great on my Nexus7/Cleanflight-Inav.

I searched but didn't find the answer. Question: On the first screen there appears to be weather details for Helsinki. Is it possible to changed the location to another town?

'guv

MultiWii EZ-GUI

PostPosted: Sun Dec 18, 2016 8:38 pm
by ezio
TheGuv wrote:Hello.

New user to EZ-GUI and working great on my Nexus7/Cleanflight-Inav.

I searched but didn't find the answer. Question: On the first screen there appears to be weather details for Helsinki. Is it possible to changed the location to another town?

'guv

It tries to guess your current location. And sometimes it fails. There is no way to change it at the moment.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Re: MultiWii EZ-GUI

PostPosted: Thu Dec 29, 2016 1:09 pm
by TheGuv
ezio wrote:It tries to guess your current location. And sometimes it fails. There is no way to change it at the moment.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk


I see. The trouble is, the location is never even in the same country as me on either my tablet (Nexus 7 gen2) or phone (Nexus 5) even when there is working wi-fi and service (on the phone). It always says Helsinki while I am actually in Portugal.

Any ideas?

'Guv

Re: MultiWii EZ-GUI

PostPosted: Tue Jan 03, 2017 4:32 pm
by carlonb
Hi Ezio,
Thanks for your EZ-GUI, it's awesome.
On my smartphone Samsung all it's OK, all voice infos are good, but with my tablet Asus 10" I can't hear the speech, I only have the sound on the connection and a syren as "Arm advice" when arming, but all other info by voice nothing happen.
I've flagged/unflagged the option "text to voice" but nothing change.
What I can do ?
Bye
Carlo

Re: MultiWii EZ-GUI

PostPosted: Fri Jan 06, 2017 4:43 pm
by carlonb
carlonb wrote:Hi Ezio,
Thanks for your EZ-GUI, it's awesome.
On my smartphone Samsung all it's OK, all voice infos are good, but with my tablet Asus 10" I can't hear the speech, I only have the sound on the connection and a syren as "Arm advice" when arming, but all other info by voice nothing happen.
I've flagged/unflagged the option "text to voice" but nothing change.
What I can do ?
Bye
Carlo

Reply to myself,
Now all is OK, all voice advices are running.
I don't know why but it's running :D
Bye

Re: MultiWii EZ-GUI

PostPosted: Mon Mar 27, 2017 5:24 pm
by carlonb
Hi Ezio,
I've had a strange flyaway with my quadcopter with iNav fw, luckily the altitude was very low and so it crashed to the fence with few damages (one prop broken).
In this session luckily I had the unlocked EZ-GUI connected and set with auto log enabled, so I think I have the log to investigate about what happened (I had not enabled bb of iNav 1.6.1).
I've copied the log file "Flight_2017_03_27_15_26_45.el2" from the tablet to my P.C. but how can I decript/import in some way the .el2 file in order to investigate about the cause of the issue?

P.S. I ask it also here https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?2495732-Cleanflight-iNav-%28navigation-rewrite%29-project/page847

Thanks
Carlo