MultiWii EZ-GUI

This forum is dedicated to software development related to MultiWii.
It is not the right place to submit a setup problem.
Software download

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby nitrox1 » Sat Dec 06, 2014 1:19 pm

OK, this might have been my fault by using auto connect, instead of selecting baseflight.
I now have ACC in the PIDs, and even trim is back.

Can someone confirm this before I trek on out.
nitrox1
 
Posts: 3
Joined: Sat Dec 06, 2014 12:44 pm

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Sat Dec 06, 2014 8:03 pm

nitrox1 wrote:OK, this might have been my fault by using auto connect, instead of selecting baseflight.
I now have ACC in the PIDs, and even trim is back.

Can someone confirm this before I trek on out.

Automatic protocol selection works only for multiwii. For baseflight anc cleanflight you have to select it manually
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby jwellman » Sat Dec 06, 2014 10:57 pm

Love the app! I think I purchased the unlocker about 30 minutes after installing it!

One small issue I have is that I cannot seem to get connected with Cleanflight by manually selecting it. I get time out errors once it connects. However if I use 2.3 everything seems to work ok.

Any ideas? I'm running the latest cleanflight (12.02.2014).

Thanks,
Jared
jwellman
 
Posts: 4
Joined: Sat Dec 06, 2014 10:52 pm

Postby ezio » Sat Dec 06, 2014 11:45 pm

I'm waiting for naze32 board. When it arrives I will check this.
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby jwellman » Sat Dec 06, 2014 11:47 pm

okay I'm also a software engineer so if there's anything I can do to help let me know.
jwellman
 
Posts: 4
Joined: Sat Dec 06, 2014 10:52 pm

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Sun Dec 07, 2014 2:06 am

jwellman wrote:Love the app! I think I purchased the unlocker about 30 minutes after installing it!

One small issue I have is that I cannot seem to get connected with Cleanflight by manually selecting it. I get time out errors once it connects. However if I use 2.3 everything seems to work ok.

Any ideas? I'm running the latest cleanflight (12.02.2014).

Thanks,
Jared

Btw this is quite strange as when baseflight protocol is selected
as for now the 2.3 is used plus CLI and Trims are enables.
So there should be no difference between 2.3 and baseflight protocol.
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby jwellman » Sun Dec 07, 2014 2:51 am

Well everything seems to be working ok now. I'm not entirely sure what happened. I connected to my PC via the bluetooth and then disconnected the PC. Then connected with the tablet selecting "CleanFlight" and it connected just fine. Maybe something with the autobauding on my bluetooth controller wasn't playing nice. Not entirely sure but everything looks to be up and running. This was at least the 5th time I attempted to connect with CleanFlight.

Thanks,
Jared
jwellman
 
Posts: 4
Joined: Sat Dec 06, 2014 10:52 pm

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby jwellman » Sun Dec 07, 2014 2:58 am

Actually it seems that each time I power cycle the quad I have to connect with my PC first. I'm guessing this is something to do with my bluetooth module. I'll pickup a couple of "dumber" ones where to baud has to manually be set and see if this resolves the issue.

Thanks,
Jared
jwellman
 
Posts: 4
Joined: Sat Dec 06, 2014 10:52 pm

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Sun Dec 07, 2014 11:11 am

jwellman wrote:Actually it seems that each time I power cycle the quad I have to connect with my PC first. I'm guessing this is something to do with my bluetooth module. I'll pickup a couple of "dumber" ones where to baud has to manually be set and see if this resolves the issue.

Thanks,
Jared

Do you have EZ-Link modules? Automatic baud rate setting is not supported by android.
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby Leo » Sun Dec 07, 2014 1:00 pm

I'm presently playing around with my new CRIUS AIO Pro V2.1 board.

Frimware: pre 2.4 release: MultiWii_dev_2014_12_01__r1729
Software: MultiWii EZ-GUI 3.116.174
Samsung Galaxy S2


Issues:
- When in Mission Planner -> Options the software hangs when trying to "Download Mission" from the board. "Upload Mission" seems to upload. I'm not getting an error here.

- Text is under the check field (square). I think it should be placed in front of the text.
User avatar
Leo
 
Posts: 372
Joined: Wed Sep 17, 2014 7:01 am
Location: Germany

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby 4712 » Mon Dec 08, 2014 1:41 pm

Hi ezio,
I have a bluetooth issue here with a JY-MCU (slave only) on Android 4.1.2 mobile phone, NAZE32 and cleanflight.

Everything is fine, if I disconnect the device before closing the app - or the auto-bluetooth-disconnecting-on-app-close is disabled.
If auto-bluetooth-disconnecting-on-app-close is enabled and I forget once to disconnect before closing, the app is hanging/lagging the next time.
It takes several seconds to get data, takes 5 seconds between connecting and connected voice messages; or very late reactions after connection.
Disconnecting - reconnecting, restarting app doesn't help...
The only way to get to normal operation is to restart the mobile phone.
4712
 
Posts: 1
Joined: Mon Dec 08, 2014 1:14 pm

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Mon Dec 08, 2014 9:38 pm

4712 wrote:Hi ezio,
I have a bluetooth issue here with a JY-MCU (slave only) on Android 4.1.2 mobile phone, NAZE32 and cleanflight.

Everything is fine, if I disconnect the device before closing the app - or the auto-bluetooth-disconnecting-on-app-close is disabled.
If auto-bluetooth-disconnecting-on-app-close is enabled and I forget once to disconnect before closing, the app is hanging/lagging the next time.
It takes several seconds to get data, takes 5 seconds between connecting and connected voice messages; or very late reactions after connection.
Disconnecting - reconnecting, restarting app doesn't help...
The only way to get to normal operation is to restart the mobile phone.

I'm aware of this. For now exit the app by double tapping on BACK button to avoid problems.
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Wed Dec 10, 2014 4:07 am

User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Postby ezio » Thu Dec 11, 2014 6:07 am

Google Earth FPV: http://youtu.be/uVTNC1_nkMY
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby Leo » Thu Dec 11, 2014 8:19 am

A lot smoother! :)
User avatar
Leo
 
Posts: 372
Joined: Wed Sep 17, 2014 7:01 am
Location: Germany

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby domstuff » Thu Dec 11, 2014 11:46 pm

ezio wrote:Google Earth FPV: http://youtu.be/uVTNC1_nkMY


Wooohh,awesome !!!

How do you do that ??

Thanks
domstuff
 
Posts: 10
Joined: Sun Oct 19, 2014 10:07 am

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Fri Dec 12, 2014 6:44 am

domstuff wrote:
ezio wrote:Google Earth FPV: http://youtu.be/uVTNC1_nkMY


Wooohh,awesome !!!

How do you do that ??

Thanks

1. log your flight with EZ-GUI (logging starts automatically after arming the motors if automatic logging is enabled)
2. fly
3. convert the log to KML first person view in EZ-GUI logs converter
4. transfer and open the file on pc in Google Earth.
5. enjoy
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby scrat » Fri Dec 12, 2014 1:49 pm

Sorry for asking. Did you fix bug for zeroing VELOCITY PID's in baseflight?
scrat
 
Posts: 925
Joined: Mon Oct 15, 2012 9:47 am
Location: Slovenia

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby domstuff » Fri Dec 12, 2014 3:13 pm

1. log your flight with EZ-GUI (logging starts automatically after arming the motors if automatic logging is enabled)
2. fly
3. convert the log to KML first person view in EZ-GUI logs converter
4. transfer and open the file on pc in Google Earth.
5. enjoy


Thanks for your reply,

But how to log the entire fly ?
I have a bluetooth module and the range hare only 15 meters.
domstuff
 
Posts: 10
Joined: Sun Oct 19, 2014 10:07 am

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Fri Dec 12, 2014 4:40 pm

scrat wrote:Sorry for asking. Did you fix bug for zeroing VELOCITY PID's in baseflight?

If you set the protocol to baseflight it should be fine.
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Fri Dec 12, 2014 4:42 pm

domstuff wrote:
1. log your flight with EZ-GUI (logging starts automatically after arming the motors if automatic logging is enabled)
2. fly
3. convert the log to KML first person view in EZ-GUI logs converter
4. transfer and open the file on pc in Google Earth.
5. enjoy


Thanks for your reply,

But how to log the entire fly ?
I have a bluetooth module and the range hare only 15 meters.

With the Bluetooth it is impossible. You have to use ie. 3DR radio to cover larger distances.
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby domstuff » Fri Dec 12, 2014 5:21 pm

Ah ok,I did not know 3DR Radio.

I look at to order this module now ;)

Thank you very much
domstuff
 
Posts: 10
Joined: Sun Oct 19, 2014 10:07 am

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby rubadub » Sun Dec 14, 2014 4:29 am

bump on my request to add an 'auto-connect' option for the BT, so that it will cycle through the list of configured BT adapters and try to connect to whichever is available. It doesn't seem like it would be a very complicated feature to add. Please consider, thanks...
rubadub
 
Posts: 154
Joined: Mon Apr 28, 2014 2:36 am

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby jflb » Tue Dec 16, 2014 7:42 pm

hello,
When I try to save pid (not to send to drone but to save in my tab) I get an error "ez-gui s'est arrété" (i'm french).
how to fix this?
NB: I installed a SD card after ez-gui (on a samsung tab 3). , is it a problem?
Thank you for your help
J.F.
jflb
 
Posts: 1
Joined: Tue Dec 16, 2014 6:50 pm

MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Thu Dec 18, 2014 2:58 pm

jflb wrote:hello,
When I try to save pid (not to send to drone but to save in my tab) I get an error "ez-gui s'est arrété" (i'm french).
how to fix this?
NB: I installed a SD card after ez-gui (on a samsung tab 3). , is it a problem?
Thank you for your help
J.F.

this is a bug in EZ-GUI. it will be corrected shortly.

Sent from my Nexus 5 using Forum Fiend v1.2.14.
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Thu Dec 18, 2014 3:03 pm

rubadub wrote:bump on my request to add an 'auto-connect' option for the BT, so that it will cycle through the list of configured BT adapters and try to connect to whichever is available. It doesn't seem like it would be a very complicated feature to add. Please consider, thanks...

cycle through the list of devices is not perfect solution because it takes time and you probably don't want to wait 30 sec for a connection. I have few ideas. more time is needed.

Sent from my Nexus 5 using Forum Fiend v1.2.14.
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby Hypermobile » Sat Dec 20, 2014 4:24 pm

@Ezio do you know, why there is no heading logged...Yes there is but heading...is the direction of movement,

So if you fly sideways...heading turns by 90 degrees, but your quad hasn't turned 90 degrees.
Would be useful information to log. (ie. Video overlay, Earth FPV.

maybe the future of FPV flying is flying in with help of google earth, as a backup for 5.8G video.
Hypermobile
 
Posts: 94
Joined: Mon Jan 13, 2014 8:53 pm

Re: MultiWii EZ-GUI, log file analysis

Postby Rudi48 » Sun Dec 21, 2014 4:39 pm

I like to show an example of a EZ-GUI log file analysis, in this case the consumed power.

For more details have a look at:
http://www.rudiswiki.de/wiki9/Quadrocop ... EZ-GUI_Log

I wanted to know, how much power does the copter need to fly stable in place. Therefore I added a 30 A current sensor module.

Unfortunately in older versions of EZ-GUI the parameter EANA:amperage was not correct, always about 30000. Now with version 3.118 (2014-12-10) the value is ok. It may also has to do with the version of MultiWii, which is pre 2.4 r1729.

EANA:amperage (blue curve) - shows an average of about 14.8 A, so about 3.7 A per motor. The voltage was about 10.5 V. Hence, the average power was 155 W. That matches with a maximum flight time of about 10 minutes (battery capacity: 3000 mAh).

GPAR:VBat (red curve) - Battery voltage in volt.

EALT:alt (violet curve) - Height in meter. In the 35 seconds flight time the barometer height reference changed by 0.4 meter. That may be a temperature effect from 21 °C room temperature to 8 °C outside.

I think, with this method it should be possible to check the efficiency of the propellers.

Regards, Rudolf
Attachments
MultiWii_HK_EZ-GUI_Log3-118.png
Battery current [A], voltage [V], and altitude [m]
User avatar
Rudi48
 
Posts: 32
Joined: Mon Sep 19, 2011 10:44 am
Location: Wiesbaden, Germany

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Tue Dec 23, 2014 12:31 am

Hypermobile wrote:@Ezio do you know, why there is no heading logged...Yes there is but heading...is the direction of movement,

So if you fly sideways...heading turns by 90 degrees, but your quad hasn't turned 90 degrees.
Would be useful information to log. (ie. Video overlay, Earth FPV.

maybe the future of FPV flying is flying in with help of google earth, as a backup for 5.8G video.



Heading is logged and it is based on magnetometer.

I would love to see some possibility to direct and realtime control over google earth in Android. Right now there is no API available :(
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby Hypermobile » Tue Dec 23, 2014 3:19 pm

true,

I Posted it wrong...
GPS Direction is Heading in Google Earth.

Logged Heading is the one that should be mixed with the GPS track.

So that you could go side ways and backwards.
Pretty weird it isn't possible yet
Hypermobile
 
Posts: 94
Joined: Mon Jan 13, 2014 8:53 pm

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby mahomedia » Wed Dec 24, 2014 1:40 am

postby Leo » Sun Dec 07, 2014 3:00 pm
I'm presently playing around with my new CRIUS AIO Pro V2.1 board.

Frimware: pre 2.4 release: MultiWii_dev_2014_12_01__r1729
Software: MultiWii EZ-GUI 3.116.174
Samsung Galaxy S2


Issues:
- When in Mission Planner -> Options the software hangs when trying to "Download Mission" from the board. "Upload Mission" seems to upload. I'm not getting an error here.

- Text is under the check field (square). I think it should be placed in front of the text.


I have exacly same issue. What is the solution?
mahomedia
 
Posts: 12
Joined: Tue Feb 05, 2013 10:59 pm

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby Lupin » Wed Dec 24, 2014 2:15 pm

I'm using the current version (3.118.179) on a Galaxy S4 (4.4.2). I can connect to a board flashed with cleanflight via bluetooth and get all the right values. The only thing is, if I select "Dashboard 2" (the one with the nav ball) I get one initial image with values (actually all zero except altitude, which comes from the baro, because I currently have no GPS connected and I didn't use EZ-GUI in flight till now). After that the program locks up my phone. It will still autorotate the screen (but the content won't scale to the different size anymore). Home, back and menu buttons do nothing, lock screen will go to a black screen. A few seconds after that the phone reboots.
Lupin
 
Posts: 2
Joined: Wed Dec 17, 2014 7:41 pm

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby mahomedia » Wed Dec 24, 2014 4:42 pm

postby Leo » Sun Dec 07, 2014 3:00 pm
I'm presently playing around with my new CRIUS AIO Pro V2.1 board.

Frimware: pre 2.4 release: MultiWii_dev_2014_12_01__r1729
Software: MultiWii EZ-GUI 3.116.174
Samsung Galaxy S2


Issues:
- When in Mission Planner -> Options the software hangs when trying to "Download Mission" from the board. "Upload Mission" seems to upload. I'm not getting an error here.

- Text is under the check field (square). I think it should be placed in front of the text.


Problem is not uncommenting that line. I was forget it commented, should be uncommented:
#define USE_MSP_WP
mahomedia
 
Posts: 12
Joined: Tue Feb 05, 2013 10:59 pm

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby Leo » Wed Dec 24, 2014 5:39 pm

mahomedia wrote:
postby Leo » Sun Dec 07, 2014 3:00 pm
I'm presently playing around with my new CRIUS AIO Pro V2.1 board.

Frimware: pre 2.4 release: MultiWii_dev_2014_12_01__r1729
Software: MultiWii EZ-GUI 3.116.174
Samsung Galaxy S2


Issues:
- When in Mission Planner -> Options the software hangs when trying to "Download Mission" from the board. "Upload Mission" seems to upload. I'm not getting an error here.

- Text is under the check field (square). I think it should be placed in front of the text.


Problem is not uncommenting that line. I was forget it commented, should be uncommented:
#define USE_MSP_WP


Well, that did the trick. Thanks.

I would be a good idea to change the text in the conf file to:

"//Enables the MSP_WP command set , which is used by WinGUI and EZ_GUI for displaying an setting up navigation"
User avatar
Leo
 
Posts: 372
Joined: Wed Sep 17, 2014 7:01 am
Location: Germany

MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Wed Dec 24, 2014 7:57 pm

wow ! thanks for that!
I was pulling hairs from my head because I couldn't reproduce the problem.
I didn't think about config.h.

btw Merry Christmas to you all!

Sent from my Nexus 5 using Forum Fiend v1.2.14.
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby brewski » Thu Dec 25, 2014 2:44 am

ezio wrote:wow ! thanks for that!
I was pulling hairs from my head because I couldn't reproduce the problem.
I didn't think about config.h.

btw Merry Christmas to you all!

Sent from my Nexus 5 using Forum Fiend v1.2.14.


Merry Christmas Ezio & thanks again for your brilliant App & support :D
brewski
 
Posts: 483
Joined: Tue Apr 29, 2014 12:04 am
Location: Cleveland Qld Australia

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby Leo » Thu Dec 25, 2014 9:07 am

brewski wrote:Merry Christmas Ezio & thanks again for your brilliant App & support :D


Count me in as well. Happy holidays Ezio :)
User avatar
Leo
 
Posts: 372
Joined: Wed Sep 17, 2014 7:01 am
Location: Germany

MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Mon Dec 29, 2014 8:34 pm

can somebody tell me what problems do you have with the pre 2.4 and EZ-GUI?

I can see on few posts that EZ-GUI doesn't work with this version of MW.

Sent from my Nexus 5 using Forum Fiend v1.2.14.
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby Leo » Tue Dec 30, 2014 6:33 am

Could you be more specific as to what problems you are seeing from other people.

That would make it easier to check them out.

Although at the moment it is very difficult for me to test as we have been having very high winds, snow and bellow 0°C temperatures :(
User avatar
Leo
 
Posts: 372
Joined: Wed Sep 17, 2014 7:01 am
Location: Germany

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby Leo » Tue Dec 30, 2014 4:56 pm

I have found another error in the app.
Every time I upload PID settings I get "Settings have been read." which always gets me off-guard!
It should read "Settings have been written."

Alternatively you could state: "Settings download complete." and "Settings upload complete." or "Settings downloaded." and "Settings uploaded.", just an idea.
User avatar
Leo
 
Posts: 372
Joined: Wed Sep 17, 2014 7:01 am
Location: Germany

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby rubadub » Fri Jan 02, 2015 10:25 am

has anyone opened up a bug/issue report regarding the 'back button' behavior in android? It seems that clicking 'back' to exit from a screen (or the app) isn't consistent. clicking back to move between screens doesn't always work as expected, and switching between other app's and EZ-GUI (say, by clicking on the EZ-GUI application launcher shortcut icon) can sometimes drive the app crazy when it's time to exit&close (it will load multiple instances in the background which require the user to exit each individually).

Sometimes, even when I try to exit the app, there will be a 'hung instance' in the background; i.e., after exiting, there's still a status message in the android notification area that I can click on which will reopen the app.

Basically, it seems like this app needs to be adjusted so that it only allows a single instance so that moving between screens doesn't get all messed up.
rubadub
 
Posts: 154
Joined: Mon Apr 28, 2014 2:36 am

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby Leo » Fri Jan 02, 2015 2:25 pm

Question: How can I move way-points on the map after they have been drawn?
User avatar
Leo
 
Posts: 372
Joined: Wed Sep 17, 2014 7:01 am
Location: Germany

MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Fri Jan 02, 2015 6:42 pm

Leo wrote:Question: How can I move way-points on the map after they have been drawn?

Press and hold the waypoint
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby Leo » Fri Jan 02, 2015 6:47 pm

ezio wrote:
Leo wrote:Question: How can I move way-points on the map after they have been drawn?

Press and hold the waypoint


Thank you kindly. Seems I didn't keep it pressed long enough :oops:
User avatar
Leo
 
Posts: 372
Joined: Wed Sep 17, 2014 7:01 am
Location: Germany

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby handsomejackuk » Sun Jan 04, 2015 4:35 pm

just a quick yes or no answer will ezgui work with frsky telemetry, is it possible to connect a bluetooth to a djt module directly and have naze 32 telemetr data sent to the bluetooth d4r11 receiver ?
handsomejackuk
 
Posts: 97
Joined: Mon Sep 08, 2014 12:25 am

MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Mon Jan 05, 2015 2:33 am

handsomejackuk wrote:just a quick yes or no answer will ezgui work with frsky telemetry, is it possible to connect a bluetooth to a djt module directly and have naze 32 telemetr data sent to the bluetooth d4r11 receiver ?

Yes.
Read the help file it is written there with few details.
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby Leo » Mon Jan 05, 2015 9:53 pm

Does anyone know what could cause this error?

It pops up after a couple of minutes.

Image
User avatar
Leo
 
Posts: 372
Joined: Wed Sep 17, 2014 7:01 am
Location: Germany

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Tue Jan 06, 2015 4:08 am

Leo wrote:Does anyone know what could cause this error?

It pops up after a couple of minutes.

Image


this means that your data connection doesn't work any more.
In example you are out of range of your telemetry system.
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby Dave Pitman » Tue Jan 06, 2015 5:15 am

Hi Guys,

On an Acro Naze32 clone running Cleanflight, I was able to connect to the board, but no data read. I'm using a Nexus 4, Android 4.4.4
This bluetooth board http://witespyquad.gostorego.com/accessories/serial-bluetooth-module-for-multiwiicopter-configuration.html

Any suggestions?

Thanks.
Dave Pitman
 
Posts: 12
Joined: Sat Dec 20, 2014 9:02 pm

MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Tue Jan 06, 2015 7:50 am

Dave Pitman wrote:Hi Guys,

On an Acro Naze32 clone running Cleanflight, I was able to connect to the board, but no data read. I'm using a Nexus 4, Android 4.4.4
This bluetooth board http://witespyquad.gostorego.com/accessories/serial-bluetooth-module-for-multiwiicopter-configuration.html

Any suggestions?

Thanks.

-swapped Rx and Tx
-baud rate in cleanflight not the same as set in BT
-faulty BT module
User avatar
ezio
 
Posts: 827
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

PreviousNext

Return to Software development

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest