MultiWii EZ-GUI

This forum is dedicated to software development related to MultiWii.
It is not the right place to submit a setup problem.
Software download

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Fri Oct 19, 2012 9:28 pm

can someone check if aux works in newest version ?
User avatar
ezio
 
Posts: 826
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby nhadrian » Fri Oct 19, 2012 9:56 pm

ezio wrote:can someone check if aux works in newest version ?


Hi, yep, for me it works! Great job!

BR
Adrian
nhadrian
 
Posts: 421
Joined: Tue Oct 25, 2011 9:25 am

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby Leon11t » Fri Oct 19, 2012 11:44 pm

Hi ezio.
About AUX, for me, is no changes. I have the same picture, thet in previus version. Android 4.0.4

How about to make auto protocol definition for MW. Raw data itself sends protocol version. It remains his only properly read.
Attachments
2012-10-20_01-30-07.png
AUX
User avatar
Leon11t
 
Posts: 38
Joined: Thu Sep 27, 2012 12:24 pm

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Sat Oct 20, 2012 12:11 am

Leon11t wrote:Hi ezio.
About AUX, for me, is no changes. I have the same picture, thet in previus version. Android 4.0.4

How about to make auto protocol definition for MW. Raw data itself sends protocol version. It remains his only properly read.


As I remember you have the problems with Graphs also.
And you have HTC Desire HD with custom rom (Virtuos Infiniti 4.0.4). Please could you try with other room ?
I have Desire Z also with custom rom and for me graphs doesn't work when hardware acceleration is enabled.
Maybe the rom is the issue for you. As I remember there is no official Ice Cream Sandwich for HTC DHD.

(what MultiWii version do you use ?)
User avatar
ezio
 
Posts: 826
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby Leon11t » Sat Oct 20, 2012 12:13 pm

Graphs is work now, after thet when I disable the hardware acceleration.
Ice Cream Sandwich is no official.
MultiWii version 2.1, from here http://www.multiwii.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=2371&p=24677#p24677
Last edited by Leon11t on Sat Oct 20, 2012 3:38 pm, edited 1 time in total.
User avatar
Leon11t
 
Posts: 38
Joined: Thu Sep 27, 2012 12:24 pm

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby Leon11t » Sat Oct 20, 2012 1:00 pm

I`m tested on enother ROM Android 2.3.4 HTC Sense 3.0
AUX work fine. AUX Checkboxes appear when BT is connected to the phone.
Graphs also work fine.
User avatar
Leon11t
 
Posts: 38
Joined: Thu Sep 27, 2012 12:24 pm

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby Leon11t » Sat Oct 20, 2012 1:08 pm

Android 4.0.4 HTC Sense 4.0 also work fine
User avatar
Leon11t
 
Posts: 38
Joined: Thu Sep 27, 2012 12:24 pm

Odp: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Sat Oct 20, 2012 3:37 pm

Leon11t wrote:I`m tested on enother ROM Android 2.3.4 HTC Sense 3.0
AUX work fine. AUX Checkboxes appear when BT is connected to the phone.
Graphs also work fine.


Yes checkboxes appear after connection because names of checkboxes are downloaded from MW.

Thanks for feedback.
Bart
User avatar
ezio
 
Posts: 826
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby janekx » Sat Oct 20, 2012 9:30 pm

Ezio did you got mails from me with czech translation?
Last edited by janekx on Sat Oct 20, 2012 9:31 pm, edited 1 time in total.
janekx
 
Posts: 63
Joined: Wed Sep 12, 2012 10:08 pm
Location: Brno, Czech Republic

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby janekx » Sat Oct 20, 2012 9:30 pm

janekx
 
Posts: 63
Joined: Wed Sep 12, 2012 10:08 pm
Location: Brno, Czech Republic

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby furex » Sat Oct 20, 2012 9:53 pm

not ok for my HTC incredible S (4.0.4)
Aux checkbox are still empty, blank screen with title on top .
MW 2.1
furex
 
Posts: 10
Joined: Wed Jul 18, 2012 4:11 pm
Location: France

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby Leon11t » Sat Oct 20, 2012 11:24 pm

You nead connect your phone to the multikopter via bluetooth. Then tap "Read" buton on top of AUX
User avatar
Leon11t
 
Posts: 38
Joined: Thu Sep 27, 2012 12:24 pm

Odp: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Sun Oct 21, 2012 1:38 am

janekx wrote:Ezio did you got mails from me with czech translation?

Yes I did. I even included it in the newest version, but I think I made a mistake and it doesn't work. I will fix it soon.

Thanks for the translation.
Bart.
User avatar
ezio
 
Posts: 826
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby janekx » Sun Oct 21, 2012 2:00 am

there i need to work on it a little
janekx
 
Posts: 63
Joined: Wed Sep 12, 2012 10:08 pm
Location: Brno, Czech Republic

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby Leon11t » Mon Oct 22, 2012 8:19 am

Like wondering, why data in tab GPS set on PhoneSpeed (cm/s) & PhoneAccuracy(cm) not (km/h) & (m)? I'm jost wock in the morning, and start your program to sheck what speed i have. I was very surprised to see data in cm/s & cm.
User avatar
Leon11t
 
Posts: 38
Joined: Thu Sep 27, 2012 12:24 pm

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Mon Oct 22, 2012 1:35 pm

Leon11t wrote:Like wondering, why data in tab GPS set on PhoneSpeed (cm/s) & PhoneAccuracy(cm) not (km/h) & (m)? I'm jost wock in the morning, and start your program to sheck what speed i have. I was very surprised to see data in cm/s & cm.

Answer is simple. For the phone gps I used the same units as are used in MW.
User avatar
ezio
 
Posts: 826
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby Leon11t » Mon Oct 22, 2012 2:20 pm

Ok. I jost never uosed telemetry kit.
User avatar
Leon11t
 
Posts: 38
Joined: Thu Sep 27, 2012 12:24 pm

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby Leon11t » Mon Oct 22, 2012 2:22 pm

Ok. I jost never uosed telemetry kit.
User avatar
Leon11t
 
Posts: 38
Joined: Thu Sep 27, 2012 12:24 pm

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby polo_fly2 » Mon Oct 22, 2012 3:47 pm

Hello ezio,

since few days I´m using your code 2.8 on my gyalaxy gt-19000. with MWii - shared r1143. Everything works fine for me, but only one time I had no chance to
change the AUX switches ( they just were not present on the screen). Nothing helped, but restarting the phone. It was only one time so i´m ignoring this. All other times - no issues :-).

Yesterday I was using you APP very excessively on the way adjusting my new GPS. The APP was really helpful .


Just one question: what for stands the value in the GPS -green flashing field marked as "aktualiesierung" ?


thank you
Georg
georg
User avatar
polo_fly2
 
Posts: 34
Joined: Fri Aug 05, 2011 1:12 pm
Location: Munich - Bavaria

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Wed Oct 24, 2012 1:50 am

polo_fly2 wrote:

Just one question: what for stands the value in the GPS -green flashing field marked as "aktualiesierung" ?


thank you
Georg
georg


well it was used for blinking gps status. But right now it is still used for blinking but also for something else. Here you can find something about it: viewtopic.php?f=8&t=1893&p=16950&hilit=update+gps+raw#p16950
User avatar
ezio
 
Posts: 826
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby polo_fly2 » Wed Oct 24, 2012 7:01 pm

I see, but do not understand right what should it be. I thaught it means something like GPS refreshrate, and was afraid that there is something wrong with my setup. when I saw the high number in the field :-)
User avatar
polo_fly2
 
Posts: 34
Joined: Fri Aug 05, 2011 1:12 pm
Location: Munich - Bavaria

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby Watz » Thu Oct 25, 2012 6:45 am

Hello polo_fly2,

have the same Problem with the AUX switches.
Even after a update they are still not there.
Also not when I'm connected to my copter ...
Any solution or hints.

P.S. the new interface looks much better than the old one.
User avatar
Watz
 
Posts: 4
Joined: Thu Oct 25, 2012 6:41 am

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby polo_fly2 » Thu Oct 25, 2012 7:41 am

Hi Watz,

had this problem only once and do not know what the reason was? After a reboot of my samsung, the ez-gui and AUX menue worked again with no issues. I think ezio is working on improvments and this will be solved in the future updates - Ez-GUi is a cool tool. :-)
User avatar
polo_fly2
 
Posts: 34
Joined: Fri Aug 05, 2011 1:12 pm
Location: Munich - Bavaria

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Fri Oct 26, 2012 12:58 am

Watz wrote:Hello polo_fly2,

have the same Problem with the AUX switches.
Even after a update they are still not there.
Also not when I'm connected to my copter ...
Any solution or hints.

P.S. the new interface looks much better than the old one.



Could answer on these questions:
1. are you using MW version greater or equal than 2.1 ?
2. are you connected to MW ?
3. everything else works fine ?
4. have you changed serial speed ?
User avatar
ezio
 
Posts: 826
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby polo_fly2 » Fri Oct 26, 2012 11:08 am

ezio wrote:
Watz wrote:Hello polo_fly2,


Could answer on these questions:
1. are you using MW version greater or equal than 2.1 ?
2. are you connected to MW ?
3. everything else works fine ?
4. have you changed serial speed ?



hello Ezio, sure - I have

1: MW dev r1143
2: yes
3: yes ( when AUX-Table was missing on screen , nevertheless PID settings were still possible to cahange)
4: no - all was default


regards
Georg
User avatar
polo_fly2
 
Posts: 34
Joined: Fri Aug 05, 2011 1:12 pm
Location: Munich - Bavaria

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Sat Oct 27, 2012 8:38 pm

could someone confirm if the RX BIND (in "other" section) button shows and works in the newest version.
User avatar
ezio
 
Posts: 826
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby Leon11t » Sun Oct 28, 2012 12:51 pm

Jost chek. no new menu entry. This sektion is invisible.
User avatar
Leon11t
 
Posts: 38
Joined: Thu Sep 27, 2012 12:24 pm

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby janekx » Sun Oct 28, 2012 9:09 pm

As i see must tune czech translation a bit will send asap
janekx
 
Posts: 63
Joined: Wed Sep 12, 2012 10:08 pm
Location: Brno, Czech Republic

Odp: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Mon Oct 29, 2012 1:42 am

janekx wrote:As i see must tune czech translation a bit will send asap

You can fork in on github, modify it and send me a pull request. This way it is easier for me to merge.
User avatar
ezio
 
Posts: 826
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Odp: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Mon Oct 29, 2012 1:44 am

Leon11t wrote:Jost chek. no new menu entry. This sektion is invisible.

Do you have a spectrum receiver? If not it will not show.
User avatar
ezio
 
Posts: 826
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby Leon11t » Mon Oct 29, 2012 10:38 am

No, I don't have :) I'm a noob.
User avatar
Leon11t
 
Posts: 38
Joined: Thu Sep 27, 2012 12:24 pm

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby droidwii » Mon Oct 29, 2012 4:25 pm

I noticed that the latest git commits mentioned WP read and WP set features. Do you know when the app on the play store will be updated with the new waypoint features?
droidwii
 
Posts: 1
Joined: Mon Oct 29, 2012 4:19 pm

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby shikra » Mon Oct 29, 2012 5:23 pm

Wii code is not there yet - the updates are preparing for it.
User avatar
shikra
 
Posts: 783
Joined: Wed Mar 30, 2011 7:58 pm

Odp: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Mon Oct 29, 2012 5:24 pm

droidwii wrote:I noticed that the latest git commits mentioned WP read and WP set features. Do you know when the app on the play store will be updated with the new waypoint features?

Multiwii is not ready yet for waypoints, but I want to be ready :)
Probably I will relase "follow me" feature this week and then we have to wait for the developers to add waypoints navigation.
User avatar
ezio
 
Posts: 826
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby janekx » Mon Oct 29, 2012 6:38 pm

Didnt read it before i sended it by mail
janekx
 
Posts: 63
Joined: Wed Sep 12, 2012 10:08 pm
Location: Brno, Czech Republic

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby janekx » Wed Oct 31, 2012 12:55 am

Would be nice to have showing the channels values in radio section not only positions...
janekx
 
Posts: 63
Joined: Wed Sep 12, 2012 10:08 pm
Location: Brno, Czech Republic

Odp: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Sun Nov 04, 2012 1:55 am

janekx wrote:Would be nice to have showing the channels values in radio section not only positions...

I will add it in next relase

Bart
User avatar
ezio
 
Posts: 826
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby dramida » Sun Nov 04, 2012 9:57 am

Very interensting and useful application i found here :) I'll give it a try right now :)

....................


I just tested your app on a Samsung Galaxy S III and most of the menus works, BUT, the most important, when entering in AUX or PID, the aplication does not shows the values, it shows 0 everywere in PID and no checkboxes checked for aux.
I use latest R1248 from Multiwii branch.

.........

OH, now i got the "READ" button from top right of AUX and PID dashboard :) Now works as expected.

Latest edit:
When i changed the copter battery, "the voice" said the last value from previous battery, "0.0", as i don't have a voltage sensor on previous one.
User avatar
dramida
 
Posts: 473
Joined: Mon Feb 28, 2011 12:58 pm
Location: Bucharest

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Wed Nov 07, 2012 10:55 pm

Hi
Not too much in today's update. I had some technical difficulties with my laptop.
"Follow me" function is added but I haven't had time to test it at all. I don't even know if the phone position is sent correctly. So for now this functionality is hidden.
But if you are brave enough to test it you can unhide it by pressing yellow bar on the top of GPS screen.

Bart
User avatar
ezio
 
Posts: 826
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby dramida » Wed Nov 14, 2012 3:59 pm

BUG found in this useful amazing android application EZ-GUI :
In "dashboard 1" menu, copter mag arrow has Y axis invrted: When copter is facing north and rotate copter to the right (East) the mag arrow on my phone rotates twards left (west)

Does anyone tested the follow me function?
User avatar
dramida
 
Posts: 473
Joined: Mon Feb 28, 2011 12:58 pm
Location: Bucharest

Odp: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Wed Nov 14, 2012 4:03 pm

dramida wrote:BUG found in EZ-GUI "dashboard 1":
Copter Mag arrow has Y axis invrted, that means that when copter is facing north and rotate copter to the right (East) the mag arrow on my phone rotates twards left (west)

Yes you are right. It will be corrected in next version.
User avatar
ezio
 
Posts: 826
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Thu Nov 22, 2012 2:08 am

Does anyone tested the follow me function?
User avatar
ezio
 
Posts: 826
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby scrat » Thu Nov 22, 2012 8:38 am

I'm waiting for BT module. Where can I set follow me function?
scrat
 
Posts: 925
Joined: Mon Oct 15, 2012 9:47 am
Location: Slovenia

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby MicroRaptor » Fri Nov 23, 2012 5:40 am

Tried follow me it with r1268 briefly, the follow me line blinks green, the copter proceeded to follow but stops and stays on hold after around 5 secs. Follow me not working with r1275. Furthermore GPS coordinates longitude and latitude not displayed anymore. Only distance and direction to home are displayed.

Will reinstall r1268 and test again, weather permitting.

Does position hold or RTH need to be active for follow me to work?

Great job on the GUI by the way. Right now I'm waiting for some hardware so I can interface with Frsky telemetry.
MicroRaptor
 
Posts: 20
Joined: Tue Mar 20, 2012 1:56 am

Odp: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Fri Nov 23, 2012 6:44 am

Here is some explenation.
Follow me works only in GPS "view". If you close it or change to another view it switches off.
Follow me sets phone's postiotion as new Home postion for multicopter, so it works only when return to home is activated.
Position is sent when phone detects a movement so it doesn't have to blink constantly.
MSP_WP has to be enabled in config.h.
And please remember that the range of Bluetooth is very limited especially when you use 2.4ghz radio nearby.

Thanks for testing it. My quad had a little crash so I can't test this function right now.

Bart
User avatar
ezio
 
Posts: 826
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby MicroRaptor » Fri Nov 23, 2012 9:24 pm

Re-installed r1268 and GUI now shows Lat and Long. While making sure that the copter is near enough that BT connection is working, RTH was activated and the copter proceeded to the home position after which "follow me" was activated. The line flashed green but the copter remained in its initial home position even if I moved around 10 meters from the copter. I checked using the map window that "you" position is different from the home position.

BTW, my setup Quad X, 2822 motors, AIO pro v1.0, ublox GPS, Android is Samsung Galaxy S3.
MicroRaptor
 
Posts: 20
Joined: Tue Mar 20, 2012 1:56 am

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby MicroRaptor » Sun Nov 25, 2012 10:56 pm

UPDATE.
Tried testing today and "follow me" somewhat works.

When follow me is activated the android lat and long is updated to new home position. Activating the RTH will cause the copter to go to the new home position. Coordinates are not exact but very close. (<2M and sometimes dead on) . However once RTH is activated, and when the android is moved to a new position, even with the green line blinking, the copter still proceeds to the position that was established upon RTH was turned on. I have to turn RTH off and on so the copter keeps following the android.

I think it has to do with the main Multiwii Code since RTH is not designed to have continuous waypoint adjustment.

Still an incredible amount of work. Great job Ezio!
MicroRaptor
 
Posts: 20
Joined: Tue Mar 20, 2012 1:56 am

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby doppler » Mon Nov 26, 2012 3:44 am

Hello;

MultiWii EZ-GUI is a great tool, best one on the Android market, but it doesn't seem to be supported under OS 4.2, and/or Nexus 7 tablet? I'm able to still run it on my Phone, but a release for 4.2 / Nexus 7 would be great!

Thanks
Andrew
doppler
 
Posts: 64
Joined: Wed Sep 26, 2012 1:35 pm

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Tue Nov 27, 2012 2:17 am

MicroRaptor wrote:UPDATE.
Tried testing today and "follow me" somewhat works.

When follow me is activated the android lat and long is updated to new home position. Activating the RTH will cause the copter to go to the new home position. Coordinates are not exact but very close. (<2M and sometimes dead on) . However once RTH is activated, and when the android is moved to a new position, even with the green line blinking, the copter still proceeds to the position that was established upon RTH was turned on. I have to turn RTH off and on so the copter keeps following the android.

I think it has to do with the main Multiwii Code since RTH is not designed to have continuous waypoint adjustment.

Still an incredible amount of work. Great job Ezio!


Hello
Thanks for letting me know. That is great!!!
Alex has added the feature to set home position in hurry so I can use it but as we can see more work has to be done to get it working.
But we are one step closer now.
User avatar
ezio
 
Posts: 826
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

Re: MultiWii EZ-GUI

Postby ezio » Tue Nov 27, 2012 2:23 am

doppler wrote:Hello;

MultiWii EZ-GUI is a great tool, best one on the Android market, but it doesn't seem to be supported under OS 4.2, and/or Nexus 7 tablet? I'm able to still run it on my Phone, but a release for 4.2 / Nexus 7 would be great!

Thanks
Andrew


right now I'm changing a lot in EZ-GUI. I want that all views look the same on different screens because right now it only looks good in WVGA800.
Probably tomorrow I release the update and after that I will look at 4.2 compatibility. Right now it is compiled for Android 4.1.

I have one question. What do you want to be displayed on Map, because Battery voltage and powerSum/powerTrigger are not very useful as a lot of people don't use it at all.

Bart
User avatar
ezio
 
Posts: 826
Joined: Sun Apr 01, 2012 11:03 pm
Location: Paris

PreviousNext

Return to Software development

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests