Search found 15 matches

by weisseruebe
Tue Jun 25, 2013 12:09 am
Forum: Software development
Topic: MultiWii EZ-GUI
Replies: 1434
Views: 253874

Re: MultiWii EZ-GUI

Hi,

some people are writing about using EZGui with another baudrate than 115200. But even after reading through many pages of this thread, I can't figure out how to change the baudrate of EZGui.
I'd like to connect a BT-APC220-Bridge which is running at 19200bps.
by weisseruebe
Wed Jun 19, 2013 11:44 am
Forum: Software development
Topic: Computer control
Replies: 36
Views: 5576

Re: Computer control

Has anybody considered taking a TX module from an RCSet and feed that with Signals from an Arduino connected to a PC?
Doing it that way, it should be pretty fast and one can use the available RC-Equipment with very good range.
by weisseruebe
Wed May 29, 2013 3:58 pm
Forum: Software development
Topic: New RCtimer GPS Ublox Neo 6M fails to perform on Mega boards
Replies: 152
Views: 61980

Re: New RCtimer GPS Ublox Neo 6M fails to perform on Mega bo

Andreas, take a look at this and load the loaded the config file to the GPS. It worked for me with a similar problem. http://www.multiwii.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=3431&start=40#p36407 Yeehaa, it works now after configuring the Ublox with that config. Thanks a lot! Ublox accuracy is eve...
by weisseruebe
Tue May 28, 2013 7:17 pm
Forum: Software development
Topic: New RCtimer GPS Ublox Neo 6M fails to perform on Mega boards
Replies: 152
Views: 61980

Re: New RCtimer GPS Ublox Neo 6M fails to perform on Mega bo

Hi Guys, I've a strange problem with my UBlox GPS from RCTimer. If I power the Crius AIO with the USB connector and start MultiWiiConfig, GPS data is received and I get a satfix. If I power the FC with the Lipo, I don't get data and satfix - but the GPS Module gets proper power. It comes with defaul...
by weisseruebe
Wed Mar 13, 2013 12:55 pm
Forum: Software development
Topic: MultiConf Port to Android TabletWifi
Replies: 71
Views: 7330

Re: MultiConf Port to Andriod

Hi,
what kind of Hardware are you using to communicate with the Android device? Is there anything like a wifi2uart adapter?

That would be interesting for ezgui, too.

Regards
Andreas
by weisseruebe
Fri Feb 01, 2013 12:18 am
Forum: Software development
Topic: GY-80 mag heading flip while rolling
Replies: 13
Views: 3046

Re: GY-80 mag heading flip while rolling

That's interesting, since I still have problems with pitching the copter along the W-E Axis. Mag heading is always drifting away.

Seems like that code snippet works in WiiCopter-Code. Are you using it like that?
by weisseruebe
Thu Jan 24, 2013 3:12 pm
Forum: MultiWii tweaking - flying experience
Topic: Magnetic Declination
Replies: 4
Views: 815

Re: Magnetic Declination

What is the pain when you reflash it? It should be a matter of 20 seconds?
by weisseruebe
Sun Jan 20, 2013 1:40 am
Forum: General discussions
Topic: MultiwiiGUI slow on blutooth
Replies: 9
Views: 753

Re: MultiwiiGUI slow on blutooth

Had the same problem with my MBP. I used a cheap external BT dongle which worked fine, like USB. After upgrading to Mac OS X 10.8 from 10.7, internal BT is fast, too! Which Mac OS are you using? If you have 10.7, I would recommend 10.8. If you have 10.6, kepp it as long as possible and get a BT adap...
by weisseruebe
Thu Jan 17, 2013 12:40 pm
Forum: Software development
Topic: Making MWC easier to use
Replies: 12
Views: 1404

Re: Making MWC easier to use

Hi Guys, this is very creditable. But I'm not sure if it will be better to make a complete new project out of that - or (even better in my opinion) contribute at one of the great existing projects like MPNG. One thing I really like concerning MWii is the overall simplicity of the code. Since the Gui...
by weisseruebe
Fri Jan 11, 2013 1:19 am
Forum: Shields, boards and sensors
Topic: MAG turns while flying forward
Replies: 3
Views: 483

Re: MAG turns while flying forward

I have a very similar problem. But even in MultiWiiGui, I can see MAG turning a little when I pitch/roll the flightcontroller. During flight, I can see the same problem you describe. I have the same problem with a Crius SE and a Crius AIO, so I assume the hardware is ok. First, I thought it would be...
by weisseruebe
Thu Oct 25, 2012 12:48 pm
Forum: Shields, boards and sensors
Topic: SOLVED! GPS bad flash. need help please..
Replies: 6
Views: 1773

Re: SOLVED! GPS bad flash. need help please..

Power trick helped me quiet often.

Power on the GPS AFTER hitting "Download".
I flashed 3329 fw to a 3339 and rescued it that way.
by weisseruebe
Wed Oct 24, 2012 11:45 pm
Forum: Shields, boards and sensors
Topic: 10Hz GPS thread
Replies: 84
Views: 58201

Re: 10Hz GPS thread

Hi, I'm trying to set my Drotek PA6C to 10Hz / 115.200, but it always outputs nonsense after doing that. I tried: -Setting 115.200 in MiniGPS. After that, and setting the comport-speed to 115.200 as well, I only receive rubbish. Setting back doesn't work, only way is to remove the battery. -Setting ...
by weisseruebe
Sat Oct 13, 2012 1:09 am
Forum: General discussions
Topic: MT3339 GPS bricked since update
Replies: 9
Views: 2310

Re: MT3339 GPS bricked since update

Alive again ;-)

I set the update baudrate to 9600bps, prepared everything, clicked "Download" and powered on the GPS shortly AFTER clicking. That did the trick. Upload worked fine and it is alive again!
by weisseruebe
Fri Oct 12, 2012 1:16 am
Forum: General discussions
Topic: MT3339 GPS bricked since update
Replies: 9
Views: 2310

Re: MT3339 GPS bricked since update

Hi, I've exactly the same problem. I updated a Pa6C from drotek with the 115200 Firmware. FlashTool said success, LED blinks, but I only get rubbish from the serial port at all baudrates from 4800 to 115200. Looks like the module is set to a baudrate I can't configure or something like that. I tried...